J E U G D W E R K     D E N  H A A G    W E S T      

't Valkennest .... Bethel .... Bergkerk .... Maranathakerk            

Activiteiten
Gemist Nieuws
Jeugdraad
KidsTime
TeenTime
Zomerkamp
Kindernevendienst
Rondje Zondag
Start- of Slotactiv.
Jeugddiensten
Catechese
Verleden tijd
Ouder-kind ochtend
De Bron
Valkennest-Salvatori
Buitenspeeldag
De Romeinen
Jeugdkapel
TienerAvond
Tienersoos 2003-2013
Kindermiddag tm 2011
Kinderclub t/m 2011
ZooZ jongerensoos
Gespreksgroep
Volleybaltoernooi
Afscheid Arie Baak
Video's
Gebouwen
In de pers
Contact
Links
Inhoudsopgave
Bijbelstudiegroep ”De Romeinen”

categorie Ontmoeting

 

Gepubliceerd op donderdag 12 juli 2012

 

Jongerengroep Romeinen: christelijk geloof in het dagelijkse leven

De jongerengroep 'De Romeinen' in de Bethelkapel (25 - 45 jaar) die al zo'n 10 jaar 3-wekelijkse bijbelstudie-avonden houdt, gaat zich eind augustus na de zomerstop verdiepen in de relevantie van het christelijk geloof in het dagelijkse leven. Hierbij zal het boekje "Het goede leven" (Reinier Sonneveld; http://www.reiniersonneveld.nl/) gebruikt worden.
Tijdens avonden van "De Romeinen" wordt er eerst gezamenlijk gegeten (dit wordt door 2 mensen uit de groep voorbereid; kosten worden gedeeld), daarna volgt onder het genot van koffie/thee de bijbelstudie. Die studie zal vanaf eind augustus 2012 dus vooral gericht zijn op 'geloven in de praktijk'.

Spreekt dit je aan, ben je hierin ook geďnteresseerd? Ben je tussen de 25 - 45 jaar? Wil je 's een avond bijwonen of er gewoon wat meer over weten? Stuur dan even een mailtje naar Egbert Jan Stavast, ej.stavast@planet.nl"> ej.stavast @planet.nl. De Romeinengroep is een hechte groep waarin nieuwe geďnteresseerden zeer welkom zijn! Affiniteit met het christelijke geloof is het belangrijkste. Lidmaatschap van een kerk is niet relevant.

 

 

 

Eerder gepubliceerd

 

De Romeinen

Ben je geďnteresseerd in de Bijbel, wil je je daarin verdiepen?
Sinds een paar jaar is de Bijbelstudiegroep ”De Romeinen” actief.

Een aantal jongeren uit o.a. de Bethelkapel en de Noorderkerk heeft een paar jaar geleden het initiatief genomen deze Bijbelstudiegroep te vormen: ”De Romeinen”. Als eerste zijn de brieven van Paulus aan de Romeinen bestudeerd, vandaar de naam.

De groep bestaat uit jongeren variërend in leeftijd van ongeveer 25 - 40 jaar. Uitgangspunt is een gedeelte uit de Bijbel lezen en bestuderen en daar gezamenlijk over praten. Lidmaatschap van een kerk is niet relevant; het belangrijkste is interesse in een Bijbelstudie, evenals affiniteit hebben met het christelijke geloof.


De groep komt elke drie weken op de woensdagavond bij elkaar in het jeugdhuis van de Bethelkapel (Thomas Schwenckestraat 30). Elke bijeenkomst lezen we gezamenlijk een gedeelte uit de Bijbel. Er wordt steeds gezamenlijk besproken welk deel uit Bijbel we bestuderen. Daarna gaan we dieper in op de teksten en de betekenis daarvan. We gebruiken daarbij geregeld een boekje met achtergrondinformatie en interessante vragen n.a.v. de gelezen tekst.

De avond begint met een gezamenlijke maaltijd om 19.00 uur; twee mensen uit de groep bereiden de maaltijd voor. Rond 20.00/20.30 uur beginnen we onder het genot van koffie en thee met de Bijbelstudie die door twee andere mensen uit de groep is voorbereid. We sluiten de avond uiterlijk 22.00 uur af.

Af en toe nodigen we een dominee uit, die dan deelneemt aan een avond en vanuit de theologische kennis een interessante bijdrage levert aan de gesprekken.
Na afloop drinken we vaak nog even wat in café ”Skippy's” in de buurt.

 

Spreekt deze vorm van Bijbelstudie je aan en wil je eens een avond bijwonen? Neem dan even contact op met Egbert Jan Stavast (070-3107921 of ejstavast@planet.nl ).
Tel.nr. Bethelkapel: 070 - 345 09 60


 


Je bent hier: Home-Verleden tijd-De Romeinen

Vorige bladzijde: Buitenspeeldag Volgende bladzijde: Jeugdkapel